Psikososyal Destek Uzmanlarımız

Online platformumuzda ve deprem bölgelerindeki konteyner kentlerde kurduğumuz Psikososyal Destek Merkezlerimizde travma, yas ve afet alanında uzmanlarımız ile psikososyal destek sağlıyoruz.

Dilara Şimşek

Dilara Şimşek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünden 2020 yılında mezun olmuştur. Akabinde Şanlıurfa, Kocaeli ve İstanbul'da aktif olarak sahada ve çocuk koruma/toplumsal cinsiyet alanlarında vaka çalışmaları gerçekleştirmiştir. Göçten etkilenen dezavantajlı gruplarla sahadaki çalışmalarının yanı sıra Mülteci Hukuku, Çocuk Koruma, Toplumsal Cinsiyet Farkındalıkları, Çocuğun Cinsel İstismar ve İhmalden Korunması eğitimlerine aktif olarak katılım sağlamış; Çocuk Hakları, Akran Zorbalığı ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesi konularında eğitimler vermiştir.

Hatice Nalan Suseli

Hatice Nalan Suseli

Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünden 2020 yılında mezun olmuş ve gerekli staj deneyimlerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bir yandan da çalışma hayatını destekleyecek eğitimler almaya da devam etmiştir.6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde afet bölgesinde Psikososyal Destek faaliyetlerinde saha çalışanı olarak ekip liderliği görevini üstlenmiş olup, insanların psikolojik iyi oluş hallerini güçlendirmek amacıyla grup oturumları, sosyal iyileştirme etkinliklerinde etkin bir rol almıştır.

İsmail Emre Hüriyetoğlu

İsmail Emre Hüriyetoğlu

Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2021 yılında mezun olmuş ve gerekli staj deneyimlerinin ardından meslek hayatına başlamıştır. Süpervizör eşliğinde danışan görmenin yanı sıra eğitimlerine devam etmiştir. Eğitimini Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünde almış olmanın yanı sıra Cinsel Terapi, Oyun Terapisi, Perspektif Çizim Testleri, Dikkat Testleri, Sanat Terapisi, İmago Çift Terapisi ve Travma üzerine eğitimleri bulunmaktadır. Kayıp, yas, travma, TSSB, cinsel işlev bozuklukları ve çiftler başlıca ilgi alanları arasındadır. 6 şubat Maraş merkezli depremde Psikososyal ekip liderliği görevini üstlenmiştir ve sahada psikolog olarak görev almıştır.

Miray Bozburun Bulkan

Miray Bozburun Bulkan

Lisans eğitimini 2011 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Programı’nı 2015 yılında bitirerek Uzman Psikolog ünvanı almaya hak kazanmıştır. Bulkan, lisans ve yüksek lisans eğitiminden sonra özel bir tüp bebek merkezinde ve özel bir eğitim kurumunda çalışmalarını sürdürmüştür. Daha sonra ise yüz yüze ve online terapi süreçleri ile danışan görmeye devam etmiş, aynı zamanda Haliç Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nda eğitmenlik yapmıştır. Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; Çocuk Testleri Eğitimi, Cinsel Terapi Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi, Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, Çocuk Projektif Testler Eğitimi, Aile ve Çift Terapisi Eğitimi ve Süpervizyonu’nu tamamlamıştır. İleri Düzey Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi’ni yakın zamanda tamamlamış, süpervizyon aşamasındadır. Süreç odaklı yaklaşım ile ikincil travmalar ile çalışmaya ve danışanlarının psikolojik esneklik geliştirmelerine yardımcı olmaya devam etmektedir.

Pelin Karataş

Pelin Karataş

Çukurova Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2018 yılında mezun olmasının ardından Aile Danışmanlığı ve Eğitimi yüksek lisansına İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde devam etmektedir. Oyun terapisi, duygu odaklı bireysel terapi gibi ekollerde eğitimler almış ve Uluslararası İlişki ve Aile Çalışmaları programına katılarak sertifikasyon süreçlerini tamamlamıştır. Birçok sivil toplum kuruluşunda mülteci ve göçmen bireylerle çalışmalar yürütmüştür. Çalıştığı kurumlarda kadın komitelerinin kolaylaştırıcılığını sağlamakla birlikte bu bireylerin sosyal uyumunun sağlanmasına yönelik katkılarda bulunmuştur. Çocuk koruma ve kadın koruma alanlarında eğitimler almış ve genel hatları ile şiddetle mücadele edilmesi noktalarında çalışmalarını sürdürmektedir. Mindfulness, özşefkat, nefes ve beden farkındalığı konularına meraklı olmakla birlikte kayıp, yas, krizle başa çıkma, kaygıyı yönetme, travma, yakın ilişki problemleri, psikolojik sağlamlık ve ebeveyn danışmanlığı başlıca ilgi alanları içerisinde yer almaktadır.

Rojda Temel Özkan

Rojda Temel Özkan

Adıyaman Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nü 2015 yılında tamamlamıştır. Yaklaşık 3 yıl Adıyaman KAMER Vakfı'nda UNFPA Projesi kapsamında sosyal çalışmacı ve akabinde şube sorumlusu olarak çalışmıştır. Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet alanında mülteci ve yerelde yaşayan kadın ve kız çocukları ile çalışmıştır. Savaş ve göç travmaları alanında çalışmıştır. Burada bireysel danışmanlık, anne-çocuk beraber oynama grupları ve farkındalık grup çalışmaları yürütmüştür. 2022-2023 yılları arasında Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimleri, Sorun Yönetimi ve Fazlası (PM+ Plus) Eğitimi, İkincil Travmaya Müdahale Mentörlük Programı Eğitimleri almıştır.

6 Şubat depremleri sonrasında afet sahasında çalışanlar için gönüllü bir inisiyatif olarak kurulan Afet Psikolojisi Platformu'nun kuruluş sürecinde yer almıştır. 1 yıldır burada çalışana destek kapsamında çalışmalarını sürdürmüş ve hala sürdürmektedir. Afet Psikolojisi Platformu'nun organizasyonel süreçlerine destek vermekte ve MHPSS Ulusal platformlarda kontak kişi olarak yer almaktadır.

Semir Özer

Semir Özer

İstanbul Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2014 yılında mezun olmuştur. İlk olarak 2015 yılında Türk Silahları Kuvvetlerinde Rehberlik Danışmanlık Subayı olarak görev almıştır. 2017 yılında ilk sivil toplum kuruluşu deneyimini psikolog pozisyonunda gerçekleştirmiştir. 2017-2021 yılları arasında Hatay sahasında sığınmacılara bireysel danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2023 yılında yaşanan deprem felaketi sonrası Hatay sahasında depremden etkilenenlere karşı bireysel ve grup oturumlarında kolaylaştırıcı/PSD uzmanı rollerinde görev almıştır.